Z.V.C._2006

Ziua Vieții Consacrate

 

Duminică 5 februarie a avut loc la Roma un eveniment cu un caracter inedit pentru comunitatea catolică romanească. A fost celebrată în mod solemn "Ziua Vieții Consacrate".

La sf. Liturghie de la ora 15,30 din biserica "S. Maria in Campitelli" a fost invitat episcopul Luigi Moretti, viceregent al Vicariatului de Roma.

 

vizită Campitelli

Vizita ep. Aurel Percă în comunitatea Campitelli

 

Duminică 19 februarie 2006, aflat într-o vizită la Roma, Episcopul auxiliar de Iași, Mons. Aurel Percă a efectuat o vizită în comunitățile românilor catolici din Roma. A celebrat sf. Liturghie la biserica din piața Campitelli.

 

vizita Casilina

Vizita ep. Aurel Percă în comunitatea Casilina

 

Duminică 19 februarie 2006, aflat într-o vizită la Roma, Episcopul auxiliar de Iași, Mons. Aurel Percă a efectuat o vizită în comunitățile românilor catolici din Roma. A celebrat sf. Liturghie la biserica S. Maria Causa Nostrae Laetitiae.

 

vizita Ladispoli

Vizita ep. Aurel Percă în comunitatea Ladispoli

 

Duminică 19 februarie 2006, aflat într-o vizită la Roma, Episcopul auxiliar de Iași, Mons. Aurel Percă a efectuat o vizită în comunitățile românilor catolici din Roma. A celebrat sf. Liturghie la biserica S. Giovanni Battista .

 

pasti_campitelli

Sărbătoarea Învierii Domnului în comunitatea Campitelli

 

Bucuria Învierii a fost trăită în ziua Paștelui precum și a doua zi de Paști la toate cele trei biserici unde se celebrează liturghia în limba română. Se poate remarca atmosfera de sărbătoare la Sf. Liturghie la bazilica "S. Maria in Campitelli".

 

pasti_casilina

Sărbătoarea Învierii Domnului în comunitatea Casilina

 

Bucuria Învierii a fost trăită în ziua Paștelui precum și a doua zi de Paști la toate cele trei biserici unde se celebrează liturghia în limba română. Se poate remarca atmosfera de sărbătoare la Sf. Liturghie la biserica S. Maria Causa Nostrae Laetitiae.

 

sfințire_diacon

Hirotonire de diacon la Roma

 

Sâmbătă 13 mai 2006 în capela Colegiului Pontifical Urban Petru Dorcu, împreună cu alți 6 colegi au fost sfințiți diaconi prin impunerea mâinilor Excelenței Sale episcop Hoser, secretar adjunct al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor.

 

festa dei popoli 2006

Festa dei Popoli -2006

 

" ...Privind de la altar, am văzut multe chipuri și în același timp trăiam sentimentul că noi toți formăm o singură familie convocată de Duhul Sfânt în jurul altarului lui Cristos. Învățăm încă odată astăzi să dăm și să primim, să oferim din ce avem noi fără să sărăcim și să primim din ceea ce cu generozitate alții ne oferă, se vede cu adevărat catolicitatea Bisericii, nici grec, nici iudeu, nici păgân ci cu toții suntem fiii aceluiași Tată iubitor și că ceea ce ne unește pe toți este prezența și iubirea lui Dumnezeu..."

 

pelerinaj Cascia

Pelerinaj la Cascia - 2 iunie 2006

 

Vineri, 2 iunie, un grup de 38 de catolici români din Roma a făcut un pelerinaj la Cascia pentru a venera mormântul sfintei Rita, una dintre cele mai carismatice persoane ale Bisericii din Occident de la sfârșitul Evului Mediu.

 

San Pietro

Pelerinaj la bazilica San Pietro

 

În apropierea sărbătorii Sf. Petru și Paul credincioșii catolici români din Roma au dorit să cinstească memoria Apostolilor, să reînnoiască profesiunea de credință și să se roage pentru nevoile Bisericii. Circa 100 de credincioși au participat la rugăciunea Îngerul Domnului și au primit binecuvântarea Papei Benedict al XVI-lea, iar apoi au așteptat cu nerăbdare salutul pe care Sf. Părinte l-a adresat lor în limba română.

 

pelerinaj

Pelerinaj la Pompei și Napoli

 

Duminică 22 octombrie un grup de 50 de pelerini, membri ai comunității române din Roma au făcut un pelerinaj la Pompei și Napoli. Obiectivele au fost cinstirea memoriei fericitului Ieremia Valahul și venerarea Sf. Fecioare Maria a Rozariului. Ne rugăm ca aceste momente petrecute alături de sfinți să ne întărească în mărturisirea vie a credinței și a dragostei.

 

hram 2006

Neprihănita Zămislire, decembrie 2006

 

Sunt mai mulți ani de când, pentru comunitatea romano-catolică a românilor din Roma, 8 decembrie - sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri este și sărbătoarea hramului. Credincioșii noștri s-au pregătit la această sărbătoare cu rugăciuni și fapte bune, participând la sacramente și la sfânta Liturghie, cerând ajutor de la Mama noastră cerească pentru ei și pentru toți cei dragi de acasă.

 

colinde 2006

Concert de Colinde, Roma 2006

 

A devenit deja o tradiție, ca de sărbătoarea Crăciunului să ne adunăm împreună în biserică și să ascultăm, să cântăm cu toții Pruncului sfânt din ieslea săracă a Betleemului, preamărindu-l pe Dumnezeu pentru împlinirea planului său de mântuire.

 

 

Crăciun 2006

Sărbătoare Nașterii Domnului, Roma 2006

 

Celebrarea solemnității Crăciunului a fost un moment de bucurie și trăire mai profundă a credinței pentru românii catolici aflați la Roma.