Montecassino si Gaeta

Pelerinaj Montecassino și Gaeta

 

În fiecare an bisericesc, în perioadele "forte" ale acestuia, adică Postul Crăciunului și Postul Mare se organizează câte un pelerinaj pentru a reînnoi și intensifica trăirea credinței și a vieții creștine. Continuând tradiția, în Postul Mare din anul acesta ne-am deplasat la mănăstirea benedictină de la Montecassino și la Gaeta.

 

Intalnire decembrie

Sărbătoarea Mirului în comunitatea catolică română de la Roma

 

Duminică 10 mai 2009, comunitatea catolică română de la Roma s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare și a retrăit evenimentul Rusaliilor. Pentru a treia oară, în Cetatea eternă, un număr de 45 de copii și tineri români au primit sacramentul Mirului prin impunerea mâinilor și rugăciunii episcopului auxiliar de Iași, Aurel Percă.

 

Festa dei popoli 2009

Sărbătoarea popoarelor la Roma

 

Sărbătoarea popoarelor, ajunsă anul acesta la ediția a XVIII-a este manifestarea complexă, cuprinzând mai multe sectoare (liturgic, cultural, artistic și gastronomic) și reunind toate comunitățile de emigranți catolici din Roma. Comunitatea catolică română, a participat activ la toate momentele festive, onorând astfel motto-ul: "Nimeni nu este străin în Biserica lui Dumnezeu".

 

Pelerinaj Lourdes 2009

Pelerinajul comunității catolice române la Lourdes

 

Luna mai, închinată Preasfintei Fecioare Maria, s-a încheiat într-un mod minunat pentru comunitatea catolică română din Roma și Ladispoli. Un grup de 150 de credincioși, însoțiți de pr. Iulian Fărăoanu, pr. Adrian Chili și pr. Cristinel Doboș, au participat în perioada 29 mai - 2 iunie la un pelerinaj la sanctuarul marian de la Lourdes. Cele două zile (31 mai și 1 iunie) petrecute în jurul grotei de la Lourdes au fost încărcate de haruri și binecuvântări și s-au dovedit a fi momente de trăire intensă în compania Sfintei Maria.

 

Jubileu Pr. Isidor Iacovici

Jubileul celor 25 ani de preoție ai Pr. Isidor Iacovici

 

"În Tine, Doamne am nădăjduit și nu voi regreta în veci!". Sub acest motto s-a sărbătorit la Roma jubileul celor 25 de ani de preoție ai părintelui Isidor Iacovici, capelan al românilor catolici din Cetatea Eternă. Sărbătoarea jubiliară a avut loc în ziua de 29 iunie, solemnitatea sfinților apostoli Petru și Paul și a fost un omagiu adus sacramentului preoției.

 

Pr. Iulian Faraoanu

Încheierea mandatului Pr. Iulian Faraoanu la Roma

 

Duminică, 13 septembrie 2009, părintele Iulian Faraoanu și-a luat rămas bun de la comunitatea romano-catolicilor români din Cetatea Eternă în cadrul căreia a activat începând cu data de 1 octombrie 2005, drept colaborator al părintelui paroh Isidor Iacovici. Părintele Iulian a primit de la 1 octombrie 2009 misiunea de profesor la Institutul Teologic Sf. Iosif din Iași.

 

Intalnire tineri 4 octombrie 2009

Întâlnirea tinerilor comunității române din Roma

 

Cu voia Domnului în ziua de 4 Octombrie un grup de tineri români, adunați de pe cele 7 coline ale Romei ne-am dat întâlnire la casa Surorilor Carității ale Sf. Ioana Antida Thouret, pe colina Aventinului într-un colțișor binecuvântat de Cel de Sus cu multă verdeață și liniște. Dorința noastră, dar și a părintelui paroh Isidor Iacovici, și a părintelui Daniel Iacobuț care ne-a fost alături pe tot parcursul zilei, era să petrecem o zi în care să ne încărcăm "bateriile sufletești", să ne cunoaștem mai bine între noi, încercând să nu lăsăm ca munca în Italia să ne înstrăineze cumva unii de alții.