Ianuarie

Rugăciune pentru unitate în comunitatea română

 

Duminică, 23 ianuarie, a avut loc la Roma în biserica San Vitale, unde este găzduită comunitatea românilor catolici, o celebrare ecumenică. La invitația părintelui paroh Isidor Iacovici au răspuns, pe lângă marele număr de credincioși, mons. Anton Lucaci, responsabil cu pastorația românilor catolici de rit latin din Italia, pr. Claudiu Pop, rectorul Colegiului greco-catolic Pio Romeno din Roma și pr. Ilie Ursache, reprezentant al Episcopiei ortodoxe a românilor din Italia. Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun a fost reprezentată de dl. ambasador Bogdan Tătaru-Cazaban și de dna. Diana Bubenek-Turconi, însărcinat cu afaceri.

 

Intalnire decembrie

Vizita episcopului de Chișinău, Anton Coșa, în comunitatea română

 

Duminică, 13 februarie, comunitatea română din Roma a avut bucuria de a primi vizita Preasfințitului Anton Coșa, episcop de Chișinău. Aflat la Roma cu ocazia Întâlnirii episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor, episcopul Anton Coșa a răspuns invitației parohului comunității românești din Roma, pr. Isidor Iacovici, de a prezida Sf. Liturghie duminicală...

 

Festa dei popoli 2009

Pelerinaj la sf. Margareta din Cortona

 

Comunitatea catolică din Roma sub îngrijirea Pr. Isidor Iacovici, a organizat duminică 6 martie un pelerinaj pe urmele Sf. Margareta din Cortona. Grupul de pelerini (80 persoane) a fost însoțit de Pr. Anton Damian și Pr. Mihail-Daniel Farcaș.

 

Festa 2011

Roma: Românii au "incendiat" Roma

 

Duminică, 8 mai 2011, s-a desfășurat la Roma cea de-a XX-a ediție a "Sărbătorii popoarelor" - "Festa dei popoli", organizată de către Conferința Episcopală Italiană, Oficiul pentru Migranți din cadrul Vicariatului de Roma, Congregația Părinților Scalabrinieni și capelaniile străine din Roma. Din partea comunității române au fost prezenți parohul acesteia, pr. Isidor Iacovici, preoții Daniel Iacobuț și Damian Anton, OFMConv, aflați la studii la Roma, precum și un mare număr de credincioși.

 

05_2011

Prima Sfântă Împărtășanie

 

Duminică, 22 mai, comunitatea catolicilor români din Roma a trăit un moment de intensă bucurie în credință: Prima Sfântă Împărtășanie a 22 copii. Celebrarea acestui eveniment în cadrul timpului pascal a arătat tuturor credincioșilor că întâlnirea cea mai profundă și autentică cu Isus cel Înviat ...

 

Mirul_2011

Administrarea Mirului în comunitatea românilor

 

Șaptezeci de copii ai familiilor romano-catolice române din Roma și din împrejurimi au primit sacramentul Mirului din mâna PS Aurel Percă, duminică, 29 mai 2011. Evenimentul a avut două etape; mai întâi s-a celebrat sfânta Liturghie în comunitatea din Grotte Celoni, apoi la comunitatea din San Vitale.

 

Pelerinaj_Assisi

Tinerii din Roma pe urmele sfântului Francisc

 

Tinerii din Parohia "San Vitale", Roma, însoțiți de pr. paroh Isidor Iacovici și de preoții Daniel Iacobuț și Felician Tiba, au pornit cu multă credință, entuziasm și voie bună joi, 2 iunie 2011, spre Assisi, pe urmele sfântului Francisc și ale sfintei Clara. Cei 43 de tineri au avut ocazia să viziteze "Cetatea Păcii", unde au văzut Sacro Convento, cu Bazilica "Sfântului Francisc", Bazilica "Sfânta Clara" și Bazilica "Santa Maria degli Angeli" (Porțiuncula)

 

06_2011

Comunitatea românilor din Roma, în pelerinaj la sfântul Anton

 

Un grup de 50 de catolici români din Parohia San Vitale (Roma), însoțiți de părintele paroh Isidor Iacovici, au făcut, în zilele de 18 și 19 iunie 2011, un pelerinaj la Padova, orașul sfântului Anton. Cu aceasta ocazie, pelerinii au avut posibilitatea de a se ruga la mormântul sfântului Anton, de a vedea diferite relicve aparținând sfântului ...

 

Pelerinaj_Medjugorje

Nimic nu e imposibil pentru cine se roagă

 

Dar cu ocazia ultimei călătorii, 2-5 octombrie, întreprinse de un grup de credincioși din comunitatea română din Roma am descoperit o modalitate nouă de a transmite același mesaj: nimic nu e imposibil pentru cine se roagă.

 

primitie_2011

Primiția părintelui Iulian Butnaru, FDP

 

Pr. Iulian Butnaru, FDP, a celebrat, în ziua de duminică, 9 octombrie 2011, prima sa sfântă Liturghie alături de comunitatea română catolică care se află în Cetatea Eternă. Sărbătoarea a avut loc în biserica "San Vitale", la altarul și în prezența credincioșilor pe care, încă de când era seminarist, le-a slujit cu multă disponibilitate.

 

Pelerinaj_Medjugorje

O zi pentru a-și descoperi talanții

 

Duminică, 16 octombrie, tinerii comunității române de la biserica San Vitale au avut posibilitatea de a trăi împreună o zi la casa de noviciat a congregației Don Orione, la Velletri. A devenit deja o tradiție ca la începutul fiecărui an pastoral să aibă loc o asemenea ieșire pentru a redescoperi bucuria de a fi împreună în numele credinței și al tinereții.

 

octombrie_2011

Familia, indiferent de provocări

 

Duminică, 23 octombrie 2011, pentru câteva familii de români catolici, care lucrează la Roma, va rămâne o dată de referință, deoarece, în cadrul Sfintei liturghii din această zi, au celebrat 10, respectiv, 15, 20, 25 și chiar 30 de ani de căsătorie.

 

8 decembrie 2011

Episcopi români prezenți la hramul comunității române din Roma

 

Joi, 8 decembrie, cu ocazia hramului comunității românilor catolici de la "San Vitale", din Roma, IPS. Dr. Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București și PS. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, au sărbătorit printr-o Sfântă Liturghie solemnă aniversarul consacrării episcopale. Evenimentului i s-au alăturat un mare număr de preoți ...

 

craciun_2011

Roma: "Rețeta" unui Crăciun complet

 

E inutil de spus ce înseamnă pentru românii de la Roma și cred că și din altă parte a globului pământesc, un concert de colinde pe pământ străin. Când ți se derulează în fața ochilor minții ieslea Pruncului din Betleem, Maica Sfântă, cu Iosif alăturea, colindătorii și colindele noastre clasice de acasă, clinchetul de clopoței, neaua ...