06_2013

Conferirea Sfântului Mir la comunitatea română

 

Duminică, 2 iunie 2013, în cadrul sfintei liturghii de la biserica "San Vitale" și din Casilina-Grotte Celoni a avut loc conferirea Sfântului. La biserica de la "San Vitale" au fost 19 candidați, pregătiți în mod special de sr. Marie-Terese, din congregația "Surorile Franciscane din Caranșebeș", ajutată de către sr. Alina Râtan, de la Surorile "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", iar în Casilina-Grotte Celoni, au fost 29 de copii, pregătiți de către Sr. Maria-Ingrid Arbonos, din congregația "Fiicele și Fiii Inimii Neprihănite a Mariei", ajutată de către cateheta Adriana Solomon.

 

05_2013

Prima sfântă Împărtășanie

 

Duminică, 26 mai 2013, în cadrul sfintei liturghii de la biserica "San Vitale" și din Casilina-Grotte Celoni a avut loc Prima sfântă Împărtășanie pentru copii din comunitatea română, care s-au pregătit în acest scop.

 

05_2013

Episcopul martir Anton Durcovici, omagiat la Academia României

 

Joi, 23 mai 2013, în cadrul Academiei României din Roma a avut loc un Simpozion de studii dedicat împlinirii a 125 de ani de la nașterea episcopului martir Anton Durcovici. Evenimentul a fost organizat deopotrivă atât de Postulatura cauzei de beatificare a ep. Anton Durcovici, de Academia României din Roma, cât și de către Episcopia Romano-Catolică de Iași, prin prezența episcopului Petru Gherghel.

 

05_2013

Grotte Celoni: hramul comunității române

 

Duminica, 5 mai, românii catolici din Roma-Grotte Celoni l-au sărbătorit pe Fericitul Ieremia, patronul comunității. Celebrant principal a fost parohul comunității, pr. Isidor Iacovici, iar predicator pr. Vasile Petrișor, aflat la studii la Roma.

 

05_2013

Tinerii catolici din Roma în pelerinaj

 

Gubbio este locul unde sf. Francisc a îmblânzit lupul care băgase frica în locuitorii zonei. Miercuri, 1 mai, o zi atât de minunata, a reușit să-i uneasca pe mulți din tinerii catolici din Roma pentru a petrece o zi minunată împreună. Tinerii din cele doua comunități române aflate la Roma, au pornit plini de entuziasm spre acest loc minunat...

 

03_2013

Liturghia crismei 2013

 

Joia Mare din Săptămâna Sfântă este ziua în care preoții se strâng în jurul episcopului propriu pentru a celebra împreună sărbătoarea preoției. Cu aceeași ocazie au loc sfințirea uleiurilor pentru ungerea bolnavilor, pentru ungerea catecumenilor și sfânta crismă...

 

Februarie

Vizita președintelui României la Roma

 

Vineri, 15 februarie 2013, după întâlnirea oficială avută cu Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea, președintele României a avut o întâlnire oficială la Palatul Brancaccio cu ambasadorii statelor acredintați pe lângă Sfântul Scaun, precum și cu reprezentanții cultelor prezente în Cetatea Eternă.

 

27_01_2013

Întâlnirea persoanelor consacrate - 27.01.2013

 

Un eveniment care a pornit de la o idee și în același timp de la o dorință, aceea de a fi împreună; episcop, preoți, călugări, surori, seminariști, credincioși, adunați de Cel care este autorul oricărei vocații în Biserică, de Isus Cristos. Ne-am dat apoi seama că o astfel de întâlnire nu putea să aibă loc decât în jurul altarului, care îl reprezintă și pe care se celebrează jertfa lui Cristos...