Campitelli

Comunitatea romano-catolică română din Parohia "San Vitale"

Comunitatea centrală este în Parohia "San Vitale", cu locul de întâlnire în bazilica cu același nume. Biserica este situată în centrul istoric al Romei în apropiere de gara Termini. Aici se află sediul misiunii catolice pentru românii emigranți din Roma și din împrejurimi. Sfânta Liturghie în limba română se celebrează în biserica sus menționată începând cu anul 2008. Lăcașul de cult este oferit prin bunăvoința Vicariatului de Roma și este administrat de don Daniele Micheletti, parohul comunității italiene. Hramul parohiei este Neprihănita Zămislire, solemnitate ce se celebrează pe data de 8 decembrie.

In momentul actual comunitatea românilor catolici din Roma are o structură stabilă. Ne bucurăm în primul rând pentru zelul credincioșilor în a participa la Sf. Liturghie și în trăirea credinței. Este de apreciat mai apoi sprijinul oferit de preoții români din Roma.

Adresa Bisericii: Via Nazionale 194/B, 00184 - Roma.

Orarul sfintelor Liturghii: duminica și sărbători de poruncă: orele 9.30 și 16.00; joia: ora 16.00.

Posibilitate de spovezi: în timpul sfintelor Liturghii (și în timpul rozariului).

Alte celebrări și activități: recitarea sfântului Rozariu înainte de sfânta Liturghie, adorație euharistică în ultima duminică din lună, pelerinaje, zile de reculegere spirituală și cateheze.

Cum se ajunge la Biserică?
Biserica este situată la jumătatea străzii "Nazionale", între gara Termini și Piața Venezia. Pentru a ajunge la Biserică, din Termini se ajunge la piața Republica și apoi se coboară pe via Nazionale până aproape de "Palazzo delle Esposizioni".

S. Maria

Comunitatea romano-catolică română din Parohia "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae"

Pentru prima dată s-a celebrat aici sfânta Liturghie în noiembrie 2004. Această comunitate a crescut din ce în ce mai mult, având avantajul unei bune poziționări, printre familiile de români care locuiesc pe via Casilina. Există o colaborare strânsă cu preoții italieni din parohie, în special cu pr. paroh, Don Alberto Papotti.

Adresa Bisericii: Piazza Siderea, 1/A, 00133 - Roma

Orarul sfintelor Liturghii: duminica și sărbători de poruncă: ora 12.30

Posibilitate de spovezi: în timpul sfintelor Liturghii

Cum se ajunge la Biserică?
Din Termini se poate lua autobuzul 105 până la Palmiro Togliati și de acolo cu metropolitana, linia C, până la Grotte Celoni (Casilina). Există de asemenea alte autobuze pentru cei care nu vin din Termini: 507, 051, 052, 053, 054, 055. Zona este tranzitată și de autobuzele 106, 507, 508.

Vă invităm să participați și la alte activități: cor (în vederea pregătirii marilor săbători), pregătirea și cateheza copiilor, pelerinaje etc.!